Groene thee

Een ander manier om af te vallen, is door groene thee te drinken. Verwissel je frisdrankje voor een lekkere kop groene thee en je kunt er zeker vijf kilo per maand mee afvallen.

Wat doet groene thee precies?

Groene thee is rijk aan cafeïne en antioxidanten, de combinatie van deze twee zorgen ervoor dat je afvalt. Cafeïne tref je ook aan in koffie, maar die heeft ook andere werkzame stoffen en deze zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel stijgt. Dit zal ervoor zorgen dat je lichaam niet zo goed vet kan verbranden en dat is niet goed als je wilt afslanken.

Verder bevat groene thee ook nog zogenaamde fenolen, dit zijn stoffen die er indirect voor zorgen dat je vetcellen hun inhoud zullen afgeven aan je bloed. Dit is heel ideaal, want je organen en spieren kunnen het vet weer gebruiken als brandstof. Niet alleen helpt groene thee bij het afvallen, zo kan het ook bijvoorbeeld helpen bij bepaalde ziektes en soorten kanker.

Welke groene thee is het beste?

Niet elke verpakking waar groene thee op staat, is voor de volle honderd procent groene thee. Er zijn meerdere zaken waar je op moet letten. Hieronder zijn een aantal tips waar je op kunt letten om de juiste groene thee te selecteren en drinken:

– Lees de ingrediënten op de verpakking zodat je zeker weet dat je te maken hebt met pure, groene thee dat gemaakt is van honderd procent groene theebladeren.
– Koop geen mengsels met smaakjes.
– Koop biologische groene thee.
– Drink het liefst groene thee zonder suiker of zoetjes.
– Groene thee hoort lichtgeel, groen of lichtbruin van kleur te zijn.
– Let op de houdbaarheidsdatum.
– Bereid de groene thee goed voor.

Er zijn verschillende soorten smaken groene thee. Dit hangt af van de soort en regio waar het vandaan komt. Het kan variëren tussen een beetje bitter tot aan zoet. Drink en kies dus groene thee die jij het lekkerst vindt. Daardoor houd je het langer vol om het te blijven drinken.

groene thee

Hoe zet je groene thee?

1. Weeg 12 gram losse thee af en doe vervolgens de thee in een thee-ei, filterzakje of in een theepot.
2. Giet 1 liter water in de waterkoker en breng het aan de kook.
3. Wacht ongeveer zo’n 10 minuten om het water af te laten koelen tot ongeveer 80 graden. Je kunt de temperatuur eventueel controleren door deze te checken met een thermometer. Kokend water over de thee gieten, zal ervoor zorgen dat het bitter gaat smaken.
4. Giet het water over de theebladeren en laat het tot ongeveer vijf minuten intrekken. Als je het langer laat intrekken, zal dat een sterkere en bittere smaak afgeven.

2 Thoughts on “Gezond leven met groene thee

  1. Saskia Adema on november 3, 2014 at 3:30 pm said:

    Heb je enig idee hoeveel je af zou kunnen vallen met het drinken van groene thee? Ik hoef niet echt heel veel kilo’s kwijt te raken maar een stuk of 2 tot 5 kilo zou mooi zijn. Ik heb niet echt tijd om echt te gaan sporten en ik dacht dat dit misschien wel iets voor mij zou zijn. Ik las dat als je suiker in je thee gebruikt dat het minder goed werkt. Ik lust mijn thee echt niet zonder suiker. Duurt het dan langer voor ik afval of val ik minder af qua kilo’s? Ik hoor graag van je 🙂

  2. Daniëlle on januari 28, 2017 at 5:36 pm said:

    Ik las dat witte thee nog effectiever is dan groene thee is je wilt afvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation